TimeCenter

Manikyr & pedikyr

Sök efter populära nagelsalonger i Göteborg Boka tid på en nagelsalong på 60 sekunder!
Göteborg

Manikyr & pedikyr

På kroppen har vi i normala fall 20 naglar - 10 på händerna och 10 på fötterna. När vi pratar om manikyr och pedikyr så tänker vi ifta mest på just naglarna - hur rena, välskötta och eventuellt polerade de är. I ett land som SVerige ligger fokus mest på manikyr eftersom vi inte blottar våra tår och fötter särskilt mycket, men i andra länder är det snarare pedikyren som är mest uppskattad. Oavsett var man bor och lever så känns det skönt att ha snygga händer och fötter, ofta är det faktiskt där man börjar sin skönhetsvård.

Orden manikyr och pedikyr kommer från det franska språket. Main betyder hand och Pied betyder fot och i breda ordalag kan man säga att det handlar om vård av händer och fötter.

Manikyr

När man går för att få sina naglar fixade i Göteborg så är det en manikyr man beställer tid för. Manikyren påbörjas med ett handbad följt av putsning, filning och borttagning av gammalt nagellack. MAn får handkräm och ibland lite handmassage. Processen avslutas med lackning av naglarna: man väljer färg och får baslager, färg och topplager påstruket. Väljer man shellac så får färgen dessutom härda i UV-ljus mellan varje påstrykning.

En manikyr tar mellan 40 minuter och en timme beroende på salong.

Shellac

Shellac kan beskrivas som en blandning av vanligt nagellack och gelelack. Det är nagellack som inte slits bort i första taget och som helst tas bort av salongspersonalen. Den som vill ha ett slittåligt nagellack som håller i runt 2 veckor väljer schellac istället för vanligt lack. Det kan dock slita en del på den riktiga nageln om man hela tiden bara kör med shellac.

Boka tid för dina naglar i Göteborg!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter